Modellbilar

Som jag nämner på Om-sidan så byggde jag en massa plastmodellbilar i ungdomen och att jag önskade att jag behöll den sista skapelsen som jag var så stolt över. Då handlade det bara om bilar i skala 1/25. Och visst, jag har även nu ett antal byggsatser liggande ifall suget blir för stort. Nu i december 2016 ringde en barndomsvän till mig, som efter en stund berättade att han fortfarande hade en modell kvar som jag byggt. Dagen efter fick jag via mail en bild på skapelsen.

Det var inte det där "sista mästerverket" men ändå lite av en chock att återse modellen efter så många år. Några dagar senare besökte jag min gode vän och han var generös nog att överlåta bilen på mig igen. Stort tack Hasse! Nu har jag pysslat om den ett par dagar och ska ge den en hedersplats i ett vitrinskåp. Detta har skapat ett nytt sug efter att bygga bilmodeller igen. Och jag har nu köpt en ny byggsats till en Mercury -49'a för att se vad jag kan åstadkomma idag 50 år senare.


Mercury -49'an jag byggde för över 50 år sedanNy byggsats till den Mercury -49 jag planerar att bygga nuSen några år tillbaka har Johan och jag samlat på metallbilar i skala 1/18. Började väl med några bilar man normalt hittade i leksaksaffärer. Sen fick man upp ögonen för modeller med några snäpp högre kvalitet (och pris). I vår lilla samling är det dessa fabrikat som andas mest kvalitet.

     

Det senaste förvärvet blev en Ferrari 250 California 1960 från CMC. Modellen består av 1.634 delar. Fälgarna är handbyggda eker för eker och inredningen är gjord i riktigt läder. Klart finaste bilen i samlingen.


Ferrari 250 California 1960

Nu är jag lite sugen på att hotta up en Volvo Amazon med hjul från en Aston Martin. Hmmm.....