Modellbilar plast i skala 1/25

Som jag nämner på Om-sidan så byggde jag en massa plastmodellbilar i ungdomen och att jag önskade att jag behöll den sista skapelsen som jag var så stolt över. Då handlade det bara om bilar i skala 1/25. Och visst, jag har även nu ett antal byggsatser liggande ifall suget blir för stort. I december 2016 ringde en barndomsvän till mig, som efter en stund berättade att han fortfarande hade en modell kvar som jag byggt. Dagen efter fick jag via mail en bild på skapelsen.

Det var inte det där "sista mästerverket" men ändå lite av en chock att återse modellen efter så många år. Några dagar senare besökte jag min gode vän och han var generös nog att överlåta bilen på mig igen. Stort tack Hasse! Nu har jag pysslat om den ett par dagar och ska ge den en hedersplats i ett vitrinskåp. Detta har skapat ett nytt sug efter att bygga bilmodeller igen. Och jag har nu köpt en ny byggsats till en Mercury -49'a för att se vad jag kan åstadkomma idag, 57 år senare.


Mercury -49'an jag byggde för över 57 år sedanNy byggsats till den Mercury -49 jag planerar att bygga nu

Bygget är i full gång nu och bilder kommer snart. Detta är riktigt skoj, så det blir nog minst ett till bygge.


Lack nästa


Metallmodeller i skala 1/18

Sen några år tillbaka har Johan och jag samlat på metallbilar i skala 1/18. Började väl med några bilar man normalt hittade i leksaksaffärer. Sen fick man upp ögonen för modeller med några snäpp högre kvalitet (och pris). I vår lilla samling är det dessa fabrikat som andas mest kvalitet.

     

Det senaste förvärvet blev en Ferrari 250 California 1960 från CMC. Modellen består av 1.634 delar. Fälgarna är handbyggda eker för eker och inredningen är gjord i riktigt läder. Klart finaste bilen i samlingen.


Ferrari 250 California 1960

Nu är jag lite sugen på att hotta up en Volvo Amazon med hjul från en Aston Martin. Hmmm.....

.....Och nu, flera år senare, är den klar.

Hjulen har dubbla kullager och är helt glappfria och lättrullande. Även om det är en statisk modell så ger ju detta en härlig känsla av precision. Den här modellen ger mig massor av nostalgikänsla då jag hade två Amazoner i min ungdom.

Före Amazonen bytte jag hjul på en annan modell. En Henry J som jag faktiskt också haft i fullskala. Modellen avbildar årsmodell 1951 precis som jag själv.

Kan bli ett till "byta hjul-projekt" med snyggare hjul på en Morgan Aero. Det är ju så roligt.

Här har jag ställt hjulen framför bara. Ser kanske lite konstigt ut men det blir snyggt när det är klart.Modeller i skala 1/8

För drygt 30 år sedan fick jag av min fru, en byggsats i metall till en Ferarri F40 av fabrikat Pocher. Ska fixa en bättre bild vid tillfälle. En maffig och tung modell är det. Dryga halvmetern lång.

Jag har även ett projekt på gång till en Hot Rod i skala 1/8. En 1932 Ford Roadster.
Som bas, en plastbyggsats jag köpte för en massa år sedan. Den ska bli körbar och radiostyrd har jag tänkt.