R/C-flyg

Det var så sent som år 2012 som jag testade detta med R/C-flyg första gången. En kompis erbjöd mig att testa med hjälp av dubbelkommando. Helt enkelt två radiostyrningssändare ihopkopplade med en kabel och där kompisen snabbt kunde ta över när jag styrde galet.

Min bussige kompis (till höger i bild) lät mig testa igen vid flera tillfällen, och det blev roligare för varje gång. Massor med bra tips fick man också. Nu var man så klart fast. Bara att beställa radiostyrning och byggsats på flygplan. Det blev ett likadant som den jag fick testa. En Multiplex FunCub.

Innan jag fick prova på detta, trodde jag att man skulle ha en fördel av vanan vid att köra R/C-bilar. Det är ju lite klurigt att styra en modell när den kommer i riktning mot dig. Men nu styrde man med spakar i stället för ratt, och det sket sig kan man lugnt säga. För att öva in detta inhandlade jag en modellflygs-simulator till datorn. Attans skoj var även det, och efter lite nötande så var det inga problem att styra åt rätt håll.

Min FunCub har "landat" alltför hårt och för sista gången. Om andan faller på så har jag en obyggd modell liggandes. Även den från Multiplex. Mentor heter den och är snäppet större är FunCub.