Digitalstyrning

Min anläggning kommer att styras med följande delar. Jag har kopplat upp och testat allt utom spårdetektorn och signaldekodern och så här långt fungerar det alldeles utmärkt ihop.Digitalcentral Roco Z21. Denna gillar jag då den har nätverksanslutning och Loconet. Den snackar direkt med Traincontroller via LAN och med banstyrningen via LocoNet.

När jag kör tåg och ställer om växlar manuellt kan jag använda Rocos multiMAUS eller en smartphone. Hade även tänkt använda den nya trådlösa WiFi multiMAUS:en, och hade bokat ett exemplar, men Roco flyttar hela tiden fram leveransveckan så jag tröttnade till sist och avbokade den. Det är nog för min lilla (tänkta) bana bättre med ytterligare en kabelansluten multiMAUS i stället.
Programvaran Traincontroller (TC) har jag i första hand för att sätta tågvägar i magasinet och på stationens tågspår. Alla växlar och signaler ska styras via TC men vissa växlar på sidospår kan jag även styra med multiMAUS. Tanken är också att tåg skall köras automatiskt och själv kunna parkera i magasinet.

För banstyrningen (växlar, detektorer och signaler) har jag valt produkter från Möllehem Gårdsproduktion. Jag har i flera år funderat på hur jag ska lösa detta. Och nu finns ju precis det jag vill ha. Smarta och genomtänkta produkter.

Servodekoder 5. Varje kort kan styra fem servon och polarisera fem hjärtstycken. Enkel att ställa in med en app i mobilen. Man kan till och med ställa hur snabbt växeln ska ställa om. Mycket elegant.
Växelservo med fäste. Ett miniservo man normalt associerar med radiostyrda modeller. Monteras enkelt under tågbordet med Möllehems fiffiga fäste. Anslutningskabeln jackas direkt in i servodekodermodulen.
Spårdetektering 5.
Signaldekoder Sv10.
LED Drivkort 12.