Diesellok G1206 DLL0911D Infranord

Min första modell från Piko. Mak G-1206 är ett maffigt lok och eftersom Infranord (gamla Banverket) har ett antal av dessa kunde jag inte motstå. Ett jobb här blir alltså målning i Infranords färger. Jag har beställt dekaler från Byggsvenskt.nu. Hytten är spegelvänd och avgasröret på fel sida men det får man acceptera bara.

Den första upptäckten var att två axlar hade slirskydd. Det resulterade genast i en beställning av hjulaxlar utan dessa gummiringar direkt från Piko som nu är monterade.

När jag sen plockade av kåpan och pluggade i en ESU-dekoder konstaterade jag att loket gick väldigt illa. Efter en del laborerande med CV51-55 gick det betydligt bättre men jag är inte nöjd än. När jag byter hjulaxlar ska jag passa på att kolla om något kärvar. Det sitter också ett kretskort i loket med drosslar i serie med motorn och en hel del andra komponenter. Plockade bort drosslarna utan märkbar förbättring. Har nu avlägsnat detta kort helt och hållet och ska ersätta det med ett litet labkort för sammanbindning av alla trådar.

Det är ganska ont om plats för en normal ljuddekoder i detta lok så jag kommer att använda en ESU V4 micro. Jag råkade ha en sådan dekoder och laddade den genast med G1206-ljud från ESU's hemsida. Blev dock lite besviken på ljudbilden då jag väntat mig något maffigare.

Jag tänkte först behålla det Tyska stuket på strålkastarnas och slutsignalernas placering men det blir nog en försvenskning ändå.