Ellok NetRail Ma 825

Har nu börjat så smått med detta projekt. En modell från Jeco som MJ-Hobby sålde billigt som renoveringsobjekt. Det här är första utgåvan av modellen med plastkåpa. Alltså inte Jecos första Ma med vitmetallkåpa och Rocodriv. Jeco/MJ-Hobby bytte ut många av dessa modellers underreden då det var problem med belysning och gångegenskaper. Antar att det är ett av dessa problem-underreden jag nu sätter tänderna i. Jag gillar ju utmaningar. Fantastiskt snygg kåpa och med riktigt fina strömavtagare.

Började med att rengöra boggierna som var indränkta i olja. Tvättade alla hjulaxlar och la på sparsamt med Rocos fett på kugghjulen. Finjusterade även alla strömupptagningsbleck. Nu rullar loket finfint på mitt testspår med fantastiska lågfartsegenskaper. Vid lite högre fart finns tendens till vibrationer men jag avvaktar lite med att fixa det.

Efter installation av den Zimo ljuddekoder som är avsedd för loket så kunde jag konstatera att flera av lysdioderna var trasiga. Strålkastarnas lysdioder (de som fungerade) hade ett otäckt blåstick så jag byter alla lysdioder. De nedre strålkastarna har en gemensam lysdiod och en ljusledare som fungerar riktigt bra så ljusledaren får sitta kvar men med en ny lysdiod.

Efter genomgång av lokets kretskort kunde jag konstatera att de nedre strålkastarna och slutsignal i andra änden styrdes av samma utgång. Det innebär att om man dimmar nedre strålkastarna så dimmas även slutsignalen och så ska det väl inte vara? Därför kapar jag två banor på kortet och drar två nya ledare till funktionsutgångarna 5 och 6.